Lab Experiment

Mit érdemes tudni

a tesztekről?

Mit érdemes tudni a tesztjeinkről?

Koronavírus tesztek mintavételével foglalkozunk Kecskeméten és környékén. A cégünkkel kapcsolatban álló Laboratórium a hazai szabályozásnak megfelelő minőségellenőrzési és minőségbiztosítási módszerekkel működik. Minden teszt vizsgálata során pozitív és negatív kontrollvizsgálatokat végez.

Az általunk használt gyorstesztek megfelelnek az Europai egészségügyi hatóság ajánlásának.

Az általunk használt gyorstesztek gyártója, és maga a teszt is rendelkezik a megfelelő hatósági engedélyekkel, tanúsítványokkal (TÜV, CE, IVD, OGYEI).

A teszt CE jelzéssel, európai és magyar OGYÉI regisztrációval rendelkező IVD eszköz.

Az általunk használt tesztek szenzitivitása: 93,3% specificitása: 99,4%.

Táblázatos összefoglaló az egyes tesztekről

új árak 09_edited.jpg

PCR teszt (polimeráz láncreakción alapuló teszt):

Minden nap van lehetőség a mintavételre!


Magát a vírus örökítő anyagát, az RNS-t mutatja ki ha a vírus elegendő számban megtalálható az orrgarat sejtjeiben.

Antitest IgM/IgG vizsgálat (a vírus ellen termelt antitestet mutatja ki vérből)

Az emberi szervezet a vírus ellen először IgM típusú, majd pár héttel később IgG típusú ellenanyagokat termel. A teszt választ adhat arra, hogy a tüneteket már nem mutató emberek  átestek-e már a fertőzésen.

SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálatok

Különböző, vérvétel alapú szerológiai vizsgálatokra is van lehetőség a KÉK tesztpontban. Jelenleg 5 féle szerológiai vizsgálat érhető el nálunk. Az egyes tesztekkel megállapítható, hogy átesett-e valaki már a koronavírus fertőzésen és van-e antitest a szervezetében. Kimutatható vele az oltás utáni immunválasz, emellett már elérhető olyan szerológiai vizsgálat is, mellyel a sejtes immunitás is mérhető.

A szerológiai vizsgálat egy egyszerű vérvételből áll, mely után a mintát elküldjük egy akkreditált mikrobiológiai laborba. 72 órán belül, sürgősségi esetben 24 órán belül e-mailben küldjük el a lelet eredményét, amely a kormányrendeletnek megfelelő, védettséget igazoló okmány kiállításához is felhasználható. 

Az egyes szerológiai vizsgálatok típusairól IDE KATTINTVA talál bővebb információt.
Amennyiben nem biztos abban, hogy melyik lenne a számára megfelelő szerológiai vizsgálattípus, kollégáink készséggel segítenek a pontos tájékoztatásban az alábbi telefonszámon:  +36301336479


A szerológiai vizsgálat ára: 10 000 Ft-tól.

Mintavételre minden nap van lehetőség!


A szerológiai vizsgálat eredménye felhasználható a védettségi igazolványhoz!


A védettségi igazolvány kiállításával kapcsolatos információkról itt tájékozódhat bővebben:
- Ügybejelentés menete

- Védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémák - GYIK

- Koronavírus elleni védettségi igazolvány - Ügybejelentő lap

Antigén gyorsteszt:

A vírus bizonyos fehérjét mutatja ki orrgarat mintában. A teszt a PCR teszthez hasonlóan a vírus jelenlétét tudja igazolni. Teszt pozitivitása esetén a Koronavírus fertőzés megállapítható. Pozitív teszt eredményt a Hatóság PCR mintával megegyezőnek tekinti, további PCR mintavétel nem szükséges. 

Komplex COVID vizsgálat:

Koronavírus fertőzés gyanúja esetén labor, mellkas röntgen vizsgálatokat ajánlunk szakorvosi leletezéssel, tanácsadással.

Kedd-szerda és péntek délelőtt előzetes telefonos bejelentkezés alapján fogadjuk a pácienseket!

A koronavírus fertőzés hatásai eltérőek lehetnek az egészségre, függetlenül attól, hogy enyhe vagy súlyos tünetekkel zajlik a fertőzés. Cégünknél eddig is lehetőség volt koronavírus tesztelésre. Amennyiben pozitív eredményt ad a teszt, szükség lehet komplex labor és rtg vizsgálatokra a fertőzés súlyosságának megállapítására.  

 

Vizsgálati csomagunk erre nyújt lehetőséget! 

 

Az eredményeket szakorvosaink írásban értékelik, javaslatokat tesznek további vizsgálatokra amennyiben azt szükségesnek látják.

Amennyiben a páciens mellkas RTG vizsgálat helyett  kis dózisú CT (Low Dose CT) vizsgálatot szeretne akkor az ár 50 ezer HUF-ra módosul.

Kis  dózisú CT -vel a néhány mm-es elváltozások is jól kimutathatók, ezért alkalmas a koronavírus fertőzés mellett a korai, alacsonyabb stádiumú, még jól kezelhető tüdőrákok diagnosztizálására is.

Az értékelés  e-mailben kerül kiküldésre, nem szükséges hozzá személyes konzultáció.

Amennyiben szakorvosaink a leletek alapján úgy látják hogy azonnali orvosi vizsgálat kell a súlyos egészségkárosodás elkerülésére, a pácienst azonnal a Sürgősségi Betegellátó Osztályra irányítjuk.

Kiterjesztett specifikus laborvizsgálat: A szerveztben kialakult gyulladásos állapot mellett a fokozott vérrögképződés, szívizom-, vagy szívburokgyulladás illetve a koronafertőzés következtében kialakuló májszövet és vese károsodásról adhat információt.

  • teljes vérkép

  • CRP

  • LDH

  • D-dimer

  • troponin-I

  • totál bilirubin

  • GOT, GPT, Gamma-GT

  • Karbamid, kreatinin  (eGFR)

Covid vizsgálati csomagunkat igénybe vevők az aktuálisan elérhető koronavírus tesztekből illetve szerologiai vizsgálatokból 10% kedvezményt kapnak!